En godare variant av smulpajmed en knäckig smak. Servera ljummen med vaniljvisp. I paket frysta blåbär. Häll i blåbär i formen och strö på socker och potatismjöl
Jag knöt näven i fickan när jag såg färdig fryst smuldeg med tillhörande bär i affären första gången, för det är så enkelt och går så fort att göra själv att det inte finns någon anledning att INTE göra det själv
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Blåbär/hallon. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Man kan tända ljus och sitta och mysa i soffan under en filt på kvällen med tända ljus. ca ½ liter färska eller frysta bär (jag tog lika delar blåbär och hallon och dryga halvlitern)
Jag har nedan beskrivit ett sätt att göra en lyckad smulpajmedblåbär men det finns flera sätt att få till en bra smulpaj utan gluten, mjölk eller vitt socker
Idag var jag hemma hos mamma och de hade plockat en hel hink medblåbär. Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel
Idag blir det smulpaj, något av det enklaste (och kanske godaste) du kan baka i sommar. I den här pajen har jag använt mig av färska hallon och blåbär men det går lika bra med frysta om du hellre vill ha det
Jag knöt näven i fickan när jag såg färdig fryst smuldeg med tillhörande bär i affären första gången, för det är så enkelt och går så fort att göra själv att det inte finns någon anledning att INTE göra det själv
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda blåbären/hallonenmed potatismjöl och socker. Paj med vaniljsås är något av det godaste jag vet i fika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst
Denna gång gjorde jag min smulpajmedblåbär och som nöt- och mandelfri. Det kanske tar fem minuter (tio med städning) att svänga ihop själva smulpajen, och känns både fräscht, snällt för magen och hur gott som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.