Enbärsspäckad oxfilé tournedos med kantarellrisotto och flädersås
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Risotton
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • finhackade
  • 1 rosmarinkvist
  • 5 msk olivolja
  • 3 dl carnaroliris
  • 1 ½ dl torrt vitt vin
  • 1 l (ca) varm svamp- eller grönsaksbuljong
  • 2 dl Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 200 g kantareller + 50 g till serveringen
  • 1 msk bra olivolja
  •  
  • Oxfilé och sås
  • 4 skivor oxfilé à 175g
  • 1 tsk salt (ca)
  • 1 ½ tsk grovkrossad vitpeppar
  • 14 hackade enbär
  • 2 msk smör till stekning
  • 5 –6 cl gin till flambering
  • 2 –3 msk outspädd flädersaft
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl crème fraiche

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.