Hasselbackare på sötpotatis1 kg sötpotatis 75 g smör 2 klyftor vitlök, rivna. Färsbiffar700 g blandfärs 2 klyftor vitlök, rivna 1 gul lök, riven (liten) 1 msk japansk soja 2-3 msk sriracha smör salt peppar
Till middag blev det Baconlindade färsbiffar, "grädd"sås, klyftpotatis och morötter i ugn. Han är en passande attiralj där på sängen bland kuddar och plädar
Sätt ugnen på 200 grader. Kvällens middag blev en riktig hit. Amanda tyckte att det var så gott att hon ville äta den imorgon också, vilket är ett gott betyg
Snitta upp purjolöken på längden och skölj ur, snitta den därefter i lagom bitar. Smörj in en eldfast form och placera den snittade purjon först på botten
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept påfärsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.