Jag gillar moussakamen inte att tillaga den eftersom all matlagning som ta mer tid än dryga halvtimmen (exklusive tiden i ugnen) är slöseri med tid enligt min mening
Moussaka I ngn tidning (jag tror det var Vår Bästa Mat ) så hade de ett recept på en Indisk Lasagne med mango chutney i ostsåsen och det tyckte jag lät himla trevligt och värt att prova
Äkta grekisk moussaka var favoriträtt förr i tiden när jag besökte någon grekisk ö. Tyvärr kan jag ju inte äta det längre eftersom den äkta varianten innehåller en vit mjölsås
Genast drabbades jag av ett slags tvångsmässigt testbehov. Tidigare i somras var jag förbi Fram som utanför dörren hade lagt fram små påsar med en för mig helt okända bladgrönsak
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla rikligt med olivolja över dem och strö över salt
Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.