I går förenade jag nytta med nöje och tog enlångpromenadtill Limhamns Fiskrökeri. Resultatet blev gott, men jag måste säga att jag hade lite svårt för den “slajmiga†fisken, men det kan ha att göra med att jag hanterade den rå
Min lillasyster Malin och hennes familj var här dagarna innan så hon hjälpte mig lite meden del förberedande, och så bjöd vi min bror och hans familj och då hjälpte de till lite också… det gäller att vara lite om sig och kring sig när man sitter i knipa
Rulla ut smördegen på bakplåts klädd plåt ochStrö över gul lök, skav, majs, tomaterchampinjoner, tacosås och riven ostTäck över fyllningenmedsmördegen och penslamed ägg
Nåväl, kul i alla fall att se hur snyggt de fick tillrätten. Innan sommaren tror jag det var kontaktades jag av Expressens matbilaga "Mitt kök" om jag ville vara med i deras nya serie med större reportage om läsarrecept
Tror jag inte har lagat den sedan vi flyttade till vårt hus, och då är det ju några år sedan. Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna
Igår lagade jag fetakyckling från boken, serverad med klyftpotatis. Enligtbokens upplägg kompletteras inköpslistorna med basvaror man alltid har hemma men klyftpotatis är inte något jag alltid har hemma, så i mitt fall bytte jag ut rucolan på inköpslistan mot fryst klyftpotatis, eftersom jag själv har enliten odling med div örter
Låt svalna och spar tillsfisken ska in i ugnen. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Torskryggen i all ära, menden här såsen blev bara såå god
Skär päronen i klyftor och bryn dem på svag värme i smör tillsammansmed socker och mandel. Idag har vi haft en god vän som flyttat upp till Sundsvall på besök, faktiskt en av de gamla deltagarna i kockduellen
Sjukstugan har haft öppet här hemma även i dag, frun har tagit det väldigt lugnt och inte gjort många knop alls faktiskt, förhoppningsvis hjälper det med lite vila
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.