Jag har bakat godastekexen, de är helt klart de godaste jag ätit o framför allt bakat. Blanda samtliga ingredienser, kavla sedan ut detta emellan två bakplåtspapper
Postar sent omsider några recept från nyårsafton. Receptet kommer från Leila Lindholm. Det vi hann med under kvällen var i princip att äta, äta och äta lite till
Mandelmarängbotten. Mandelmarängbotten. Skilj äggvitor och äggulor i olika skålar på valfritt sätt, jag brukar knäcka ägget i enahanden och låter vitan rinna mellan fingrarna
Det ska kort och gott bli en detox från dator och kamera. Som nyblivenpensionär med tid över och den där plötsliga avsaknaden av självklar yrkesidentitet blev jag i alla fall "matbloggare"
Kom hem med ett gäng trevliga matvaror efter Apulienresan i september – bland annat szamorza utformad som en gris, Olio Intinis Bio-olja och några burkar av de bästa krossade tomaterna från Agrinitti
Receptet kommer från det nya programmet Vegorätt, men som vanligt gjorde jag vissa justeringar. Antingen har man en färdig paj i frys eller kyl eller bara en färdig pajdeg
Rulla ihop röstin frånena kortsidan så att det blir som en rulltårta (se bild nedan). Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
En av de godaste kladdkakorna ever. Du kan gott ta två påsar saffran så blir det säkert ännu godare. I torsdags blev det vit kladdkaka med saffran ❤️ Här kommer receptet
Gigantiskt gott var det att låta benenfråndenurbenade sadeln ligga med i formenundertiden som sadeln tillagades för att sedan gå loss med gaffel, kniv, händer, tänder och allehanda verktyg till hjälp för att pilla loss köttet som satt kvar
La den i en smord ugnsfastform och hällde över en sås gjord på stekt rökt sidfläsk som jag hällde grädde över och lät grädden samla ihop alla goda smaker frånfläsken och bli aningens tjockare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.