Söndagar är en alldeles utmärkt dag att baka, det vet ni säkert att jag tycker. Herr Russins brorsa fixade körkort i veckan och det firades med en klassiker
Nu får ni hålla i er för den här dagen har vi ätit så god mat både till lunch och middag. Båda recepten finns med i detta inlägg och jag garanterar er att om ni vill impa lite hemma nån dag så laga något av dessa recept
Det här är en irakisk klassiker och lite lyxigare med laxfiléer än som i originalreceptet där man ofta delar mindre fiskar i halvor och friterar dem med både skinn och ben kvar
Emelié Grenestam. Vispa ihop äggen, mjölken/grädden och smaka av med salt och peppar och blanda i det mesta av den rivna västerbottenosten (Man kan absolut ha vilkenriven ost som helst
Lägg sedan i de grovt hackade löken, paprikan & vitlöken. Steffes söndagsgryta med äpple & persilja. Lägg den krossade vitpepparen och svartpepparkornen ihop med lagerbladen
Denklassiska fyllda lövbiffen som får räknas som en av 70 tals klassikerna, här i min tappning med fyllning av grov senap, bostongurka, ost och purjolök
Vem tackar inte ja till en varm choklad såhär på söndagsmorgonen. Värm bara mjölk och socker i en kastrull, rör ned mörk choklad (eller mjölkchoklad) tills det smält
Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, ensöndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.