Ta av från värmen och tillsättmjölken. För att göra entårta. Blanda alla ingredienser & grädda i ugn. Har haft efterfrågan på receptet till min blåbärstårta som jag gjorde till min älskade mamma när hon fyllde år
Entårta som mina arbetskamrater fick smaka på. Det är ljusa bottnar fyllda med en jordgubbskompott och en vaniljcreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan
Sätta ihop tårtanDela båda bottnarna på mittentill fyra tunnare bottnar. Snart dags för tårtaigen. Lägg på ytterligare ett lager med frosting tillstårtan är helt jämn
Nästa steg var att öva på entårta för att få till de släta kanterna. Jag har länge spanat på en av tårtorna i Lomelinos tårtor – ”Hallonbrownie” – tjejig från bottentill frosting, rosa på utsidan och choklad på insidan
Det blev en salig röra, entårta med allt och lite till. Lägg choklad och grädde i en kastrul och värm på spisentillschokladen har smält och du får en jämn och blank tjock sås
Om ni jämför dessa tårtor så använde jag mer grädde i ganachentillbrownietårtan vilket gjorde chokladsåsen/ganachen rinnigare och jag hade mycket mindre grädde tillden mörka chokladentillmoussetårtan
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Ett bra tips för att få en slät yta är att ta ett bakplåtspapper, ta tag i långsidans kanter och dra med lätt tryck bakplåtspappret från bottentilltoppen längs tårtan
På bilden ovan har jag använt receptet på marängbottnar, blandat hallonsaft från silade hallon tillsammans med vispad grädde och penslat på smält choklad på vissa bottnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.