Det här är verkligenen hekt annan kall sås. Shish kebab är enfavorit sedan många år tillbaka, och det är ofta det första igrillväg jag blirsugen på när säsogen börjar
visserligeninte hemgjord, men nog så god. Förra årets påskhelg njöt vi av gravad lax. Som motvikttildenfärdigköptagravlaxen rörde jag ihop två riktigtfinatillbehörtill, som jag blev närapå barnsligt nöjd med
Jag bodde en gång itiden med enengelsman. Pasta pesto med haricoverts. Han var smått fixerad av “den nakna kocken” aka JamieOliver och hade ett favoritrecept av honom
Det blev enannanvariant än vad jag först hade tänkt baka i går när jag gjorde jordgubbspaj. Bland annat ska jag se till att göra mer jordgubbssylt, för den jag gjorde förra året på vår egna jordgubbar är den godaste sylt jag någonsin har ätit (ursäkta om det lät som skryt)
Detta då man brygger saké på polerat ris och processenligger närmare öltillverkning. Saké kallas av vissa för risbrännvinvilket är fel och av andra risvinvilket är lite mer rätt, ännu mer rätt skulle är nog, om jag förstått det rätt, risöl
Pitabröden fyllde vi sedan med marineradfläskytterfilé, en morot -och majssallad (med en god vinägrette, så den får enljuvlig smak), mixad sallad, salsa och en god grillsås
Blanda ner övrigaingredienser och nästan allt mjöl. Koka vattnet och häll det över linfrön. Grahamsbrödbullar med linfrö 16 st. 5 dl vatten. 4 msk linfrö. ca 4-5 dl vetemjöl special. Låt svalna till 37 grader och lös däri upp den smulade jästen. Jäs ca 40 min. Arbeta degen och dela i 16 bitar som trillastill bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda imitten av 225 graders ugn, ca 10-12 min. Grahamsbrödbullar med linfrö 16 st. 5 dl vatten. 4 msk linfrö. ca 4-5 dl vetemjöl special
Idag har viverkligenvaritproduktiva hela klassen. De serveras vanligtvis som efterrätt tillsammans med ett glas sött dessertvin som Vin Santo som skorporna doppas i
Det är snart så jag måste skapa enegenkategori för lasagne här på bloggen. Titt som tät regnar det in recept här, allt från grekiskavarianter, till sådana med lax
Babyspenat, avokado, rödlök, paprika, gurka, tomat och enljuvligmajjo med vitlök och sambal oelek. Tycker det blir jättegott, men har sett ett antal andra varianter på detta oxå och självklart måste jag prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.