Att göra egen mangochutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Skala och skär mangon i bitar, strimla ingefäran i tunna bitar (typ tändstickor) Kärna ur och hacka chilin
½. 1 dl mangochutney. Sätt ugnen på 225 grader. Rensa bort köttet från den butiksgrillade kycklingen. Skär de största köttbitarna och paprikan, minimajsen och bambuskotten i mindre bitar
Anette gjorde en god mangochutney som vi serverade till vegetarisk garam masala. 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney. 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)
1250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). 11 dl rödvinsvinäger 2 dl strösocker 1,5 tsk garam masala 1 krm chiliflakes 1 svartpeppar, gnutta 1,5 tsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, rivna 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)Blanda vinäger och strösocker i en kastrull. Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney
Rör därefter i mangochutneyn och senapen. peppar och curry med mango smak. Mandariner (från burkarna) Skivade bananer Cashey nötter Mangochutney Ris eller pressad potatis samt en lättare sallad om man önskar
12 dl mango (eller 4-5 st). Koka socker och vinager tills sockret har losts upp. Lagg i resten av ingredienserna och lat sjuda (utan lock) tills den har tjockna, ungefar 45 min- 1 timme
Skär mangon i mindre bitar och koka upp tillsammans med råsockret tills det gått ihop. 300-400 gram färsk mango (1 mango). 300-400 gram färsk mango (1 mango)
MangoChutney och Västerbottenost, visst låter det lite konstigt. Man bara skivar upp lite bröd, förslagsvis något trevligt surdegsbröd, sedan brer man på lite MangoChutney
Lägg i den frysta mangon några minuter innan servering. 2 msk mangochutney. 150 g fryst mango. I med purjoköken, mangochutney och creme fraichen och låt det puttra i 5 minuter. 1 purjolök 2 msk mangochutney. 150 g fryst mango
Du kan även använda MangoChutney som smaksättare i en sås exempelvis till kycklingfilé eller till den indiska färsgratängen som finns med på veckans matsedel
Denna mangochutney blev väldigt god och smaken sitter i väldigt länge, vilket inte är helt fel. 250g 2st hackad rödlök300g 2st tärnad mango100g 1st skalad och tärnat äpple 100g 2,5st tärnad plommontomat utan kärnor1st hackad vitlöksklyfta 1 tum stor riven ingefära20g kokosfett1dl äppelcider vinäger1 dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)1,5dl vatten2 matskedar grönsaksfond1 tesked sambaolek (mindre om ni önskar)2 teskedar stevia socker3 teskedar arrowrot (Ica)Knippe koriander 1 tesked malen svartpeppar2 teskedar örtsalt . Värm en gryta med kokosfett, fräs löken, vitlöken och ingefäran i ca 3 minuter tills den blivit mjuk, häll i vitvin, låt den koka ner till hälften, häll i äppelcider vinäger, vatten, grönsaksfond, sambaolek och stevia, låt det koka upp, blanda i mango och äpple, sänk värmen till medel och låt det små koka i ca 30 minuter. 2st tärnad mango. ca 3 minuter tills den blivit mjuk, häll i vitvin, låt den koka ner till hälften, häll i äppelcider vinäger, vatten, grönsaksfond, sambaolek och stevia, låt det koka upp, blanda i mango och äpple, sänk värmen till medel och låt det små koka i ca
flingsalt & svartpeppar. Mangochutney-kyckling. Blanda ner soja, chutney, fond och vitlöksklyftor och tillsätt sedan vatten, grädde och philadelphiaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.