Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Degen innehåller mindre smör än de flesta vanliga pajdegar, men istället ett ägg. All mat som är god efter att ha legat 6 månader i frysen och sen värmts i micron har en särskild plats i mitt hjärta, så ni förstår att jag älskar paj
Varje fredag har vi fredagsfika på jobbet. Vi är ca 40 personer som delar fikarum och en gång per år har man ansvar att se till att det finns något gott att äta på fredagen
Det här är en variant på den traditionella plommonspäckade fläskkarrén. Ursprungsreceptet kommer från Ingrid Erikssons kokbok â€Det goda köket†(ICA Bokförlag, 2010, Foto
För länge, länge sedan fanns det en liten restaurang här i stan som hette Kelly's som var vårt absoluta favoritställe och vi gick ofta dit och käkade, så ofta så att vi väl får säga att vi var stammisar
Alltså. ni får verkligen ursäkta den trista och dåliga bilden idag. Till skillnad från många andra matbloggare så äger jag ingen avancerad proffskamera, jag har inte heller redigerat eller stylat bilden
Den här kakan hittade jag på Nigella Lawsons sida där den heter Lemon Polenta Cake. Jag översätter den helt själv, så det kan bli tokigt om jag missförstått nåt
1. Koka upp ordentligt saltat vatten under lock i den största kastrullen du äger. 2. När vattnet kokat upp, lägg genast ner spaghettin och koka den al dente enligt anvisningarna på förpackningen
Jag gjorde kulprovet (se i receptet) och kolorna fick helt rätt sega konsistens. Klockan 22 i lördags fick jag för mig att jag skulle testa att koka kola utan termometer
Busenkelt recept på hemgjord glass. Bara vispa ihop. Sen in i frysen. Kan dock vara bra att tänka på att ha lite framförhållning så glassen hinner frysa innan den ska serveras
Idag är det äntligen den rätta dagen som jag ska åka ned till Ystad och laga mat ihop med både professionella kockar och ett gäng hobbykockar (läs matbloggare)
Tiden går fort. - Dessa muffins bakade jag på dagen för en vecka sedan - känns ju som igår, haha. Sötade med banan, torkad frukt och lite honung, är detta ett perfekt bakverk då du inte önskar något hysteriskt "julkola-sött" bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.