Börja med att blanda samman dippsåserna, så att smakerna får utvecklas medan du gör dumplingsarna. Jag fuskar med färdigköpt wontondeg som finns att köpa frysta på Kina center livs på Möllan
För nu fortsätter vi med mina dumplings. Sätt en stekpanna på spisen och låt den bli ordentligt varm, häll i rapsolja och några droppar sesamolja, stek dina dumplings gyllenbruna och krispiga
Dumpling med räkor, lax, lime och chiliPortioner. Finhacka räkor, chili och koriander. Dela laxen i grova bitar och mixa i en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg
Ingredienser Portioner. 4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg stora blad av savoykål i botten och sedan dumplingsmed kycklingfärs. Använde den till alla dumplingsmed kycklingfärs men sedan stekte jag de med svamp, vilket kanske då inte kallas dumplings men blev så otroligt gott
Dumplingsmed fläskfyllning och en smakrik sallad till. Men jag gjorde tvärtom mot receptet och ånga först mina dumplings i min bambuångkorg och sedan stekte jag dem så de fick en krispig yta
Hade lite lax kvar sedan onsdagens middag så den tillsammans med några räkor ochdumplingsark (jag har en förpackning i frysen som jag låter halvtina och kan då avlägsna så många små ark jag behöver, sedan tillbaka in i frysen igen) fick vi oss även en god liten förrätt - ochdärmed var påsken inledd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.