När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Dumpling medräkor, lax, lime och chiliPortioner. Dela laxen i grova bitar och mixa i en matberedare tillsammans med saften och skalet från limen samt salt och ägg
4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fläskfärsdumplingsmed vitkål ochingefära. Mixa vitlök, chili ochingefära. Dumplings är så förbannat gott och så även färska vårrullar och thailändska kycklinggrytor
Koka upp en stor kastrull med ett par dl vatten i botten, tag ett durkslag gnid in lite olja med hushållspapper, lägg upp dumplingsarnamed lite mellanrum, lägg ner i kastrullen och lägg ett lock på, låt ångkoka några minuter
Efter att ha rest i både Thailand och i medelahavsområdet har jag dock fått upp ögonen på bläckfisken som råvara, den är både enkel att tillaga och fortfarande relativt billig att inhandla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.