Bre ut blandningen mellan varannan skiva så att man kan skära dubbelsmörgåsar. 1ättiksgurkaSkär 2 hg rökt skinka i små, små tärningar och blandar dem med finhackad ättiksgurka, 3 msk finklippt persilja och 1 dl majonnäs. 1Slå in brödet i folie, sätter in det i medelvarm ugn i mitten där det får stå i 15-20 minuter. 1Skär ni upp brödet i varma dubbelsmörgåsar
Lägg en till tortilla över som ett lock, så det blir en slags dubbeltårta eller dubbelsmörgås. Börja med att hacka vårlök, koriander och chili och lägg i olika skålar
Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Hårdkoka äggen. Låt svalna. Skala och mosa dem. Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng
Köttbullar är typisk svensk mat, tillsammans med kåldolmar och potatis, men visste du att dessa maträtter egentligen är importerade – och det ganska nyligen
Stek brödskivorna frasiga och gyllengula och lägg upp dem två och två med biff emellan. Servera med rå eller stekt lök, ketchup, senap, gurka och syltlök
Blanda den frästa löken med hackat ägg och ansjovis, hetta upp det och blanda i hackad dill eller persilja och dessutom lite crème fraîche eller gräddfil
Jättegoda snittar med kryddig och len ostkräm - perfekt som mingelmat eller på ostbrickan. Lägg ihop 2 skivor bröd med krämen emellan och ovanpå. Dela varje dubbelsmörgås i 6 bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.