Till det tipsar Lisa om en av hennes favoriter, Chardonnay. Gardo & Morris Te Mana Chardonnay. En balanserad och välgjord Chardonnay med gyllengul färg fylld med persika, citrus nötter och smörkola
Ett glas Chardonnay passade fint till. Under semestern blev det mycket grillat och ett recept jag tidigare hittat hos Tant Gul (måste komma ihåg att fråga hur hon fick namnet eller hur det kommer sig att hon kallar sig så) passade jag på att testa, nämligen grillad torskfilé
En trevlig box att testa nu i vår är Pasqua Sanzeno Chardonnay, som är ett fruktigt och friskt vin med toner av vanilj, som passar perfekt till fiskrätter, skaldjur och vegetariska rätter
Till detta drack vi Penfolds Koonunga Hill Chardonnay (nr 6463). Till varmrätt blev det fisk, vilket är första gången som vi bjuder på det på nyårsafton
Sen vill jag bara ge ett vintips till laxtårtan, en perfekt chardonnay från Mendocino County USA. En chardonnay med fruktig smak, fatkaraktär, inslag av smör, mango, ananas och vanilj
Till fisken drack vi en fin chardonnay. Vinet heter Rothschild Chardonnay och blev ett favoritvin. Igår åt vi en laxrätt som hade få ingredienser, men som blev helt fantastiskt god
I glaset en frisk och fruktig Chardonnay. Ett mycket prisvärt och gott sådant är Simonsig Chardonnay (2032) från Sydafrika. Ett annat mycket prisvärt Chardonnay-vin jag nämnt förut är Vicar's Choice (2188) från Nya Zeeland
I glaset kan man välja en Chardonnay eller ett lite lättare rött, som t ex en Pinot Noir. Vill man hellre gå på ett vitt vin passar en Chardonnay bra med sin fyllighet
Ett Chardonnay från Chile med smak av gröna äpplen, tropisk frukt och citrus. I och med dessa minipajer så fick jag åter användning av mina loppisfyndade mazarinformar som jag senast använde när jag bakade toscamazariner, här,
I tidningen får man dessutom tipset att dricka antingen torr champagne, en fyllig och fatlagrad Chardonnay från Bourgogne eller Nya världen eller ett svensk lager öl till rätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.