Repa av alla bladen från plantorna och försök få bort alla kvistar. Skär bladen till små fyrkanter och peta ner dem i flaskan och ställ den i ett varmt och soligt fönster
Blanda dragonvinägern med olivolja i en skål. 2 msk dragonvinäger = 1 msk torkad dragon som dragit i 2 msk vinäger över natten och som sedan silats bort2 msk olivolja. 2 msk dragonvinäger = 1 msk torkad dragon som dragit i 2 msk vinäger över natten och som sedan silats bort
2 schalottenlökar (finhackade) 2 msk dragon i vinäger (bara dragonen) 3 msk dragonvinäger (lagen) salt och vitpeppar efter smak 3 äggulor 100 g talg 50 g osaltat smör (alt. 2 msk dragon i vinäger (bara dragonen) 3 msk dragonvinäger (lagen) salt och vitpeppar efter smak 3 äggulor 100 g talg 50 g osaltat smör (alt
4 potatisar per person 1 gul lök per person 1 tsk farinsocker per lök (vid stekningen) 1 tsk äppelcidervinäger per lök (vid stekningen) 1 äggula per person hackad persilja smör att steka i Dijonsås (4 personer) 3 dl crème fraîche 2 msk dijonsenap 2 msk dragon som legat i vinäger (endast dragonen) 2 msk dragonvinäger (vinägern som dragonen legat i) lite honung efter smak salt och pepparGör så här. 2 msk dragonvinäger
När soppan börjar koka på nytt tillsätt dragonvinäger. 1 msk dragonvinäger (eller efter smak). 2 kycklingbröstfiléer 3 msk rapsolja 3 mellanstora morötter, tärnade 2 mellanstora palsternackor, tärnade 1 liten kålrabbi, tärnad 1 liten rotselleri, tärnad 1 stor gul lök, skalad 2 msk torkad dragon 3 msk torkad persilja 4 tärningar grönsaksbuljong 1,5 l vatten 300 g frysta ärter 3 dl matlagningsgrädde 1 msk dragonvinäger (eller efter smak) saften av citron, efter egen smak
Min lilla bea 0,5 dl vitvinsvinäger, dragonvinäger eller vit balsamvinäger 1 persiljekvist 0,5 msk hackad, färsk dragon 1 hackad schalottenlök 3 små eller 2 stora äggulor, rumstempererade 100 gram rumstempererat smör i små kuber ytterligare 0,5 msk färsk dragon, finhackad flingsalt och nymald vitpeppar Koka upp vinägern, persiljestjälken, dragon och schalottenlök i en kastrull
Häll 0,5 dl vatten löken och vitlöken i en kastrull, tillsätt 3 msk dragonvinäger. Häll 0,5 dl vatten löken och vitlöken i en kastrull, tillsätt 3 msk dragonvinäger
1 dl dragonvinäger. 1 dl dragonvinäger. De godaste rätterna jag har ätit har alltid varit dom enklaste. Jag tycker att man ska ta fram det bästa ur varje enskild råvaran och låta den tala för sig själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.