DAGENS RECEPT 14-08-02. Från Nya Mästerkocken 1985 8 portioner. PAELLA FRÅN VALENCIA. Paella är den perfekta bjudrätten för många gäster och gående bord
Tillsätt tomater och oliver och ta grytan från värmen. KOTLETTER MED TOMATRÖRAKotletterna blir en kulinarisk upplevelse om man först marinerar dem i olja och vinättika och därefter panerar dem i sesamfrön
Big Mac är Sveriges mest populära hamburgare och det säljs i miljontals varje år. Nu släpper McDonald’s sitt recept på deras mytomspunna Big Mac-sås – som jag ska få provlaga
DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
DAGENS RECEPT 15-03-22. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. OSTFYLLD KÖTTFÄRS I FORM. Eftersom den här färsen gräddas i form i ugnen kan den göras ganska lös och blir därigenom både saftig och god
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta. Från Nya Mästerkocken 1985 Den här tårtan är sammanlagd med en speciell choklad-banancrème, som beskrivs nedan
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner
DAGENS RECEPT 15-01-17KÖTTFÄRS I SMÖRDEGEn välkryddad köttfärs inbakad i smördeg ger en verkligt festlig huvudrätt. 6 portioner400 g finmald nötfärs100 g finmald fläskfärs1 tsk salt2 krm svartpeppar1 tsk dragon2 msk finhackad persilja2 msk finhackad gräslökeller det gröna från en purjolök1 ägg1½ dl vatten3 msk potatismjöl2 plattor djupfryst smördegTill 10 - 12 portioner. Grädda färsen i ugn vid från början 175 grader ca 30 minuter. Från Nya Mästerkocken 1983 En god sås och en sallad är allt som behövs som tillbehör
DAGENS RECEPT 14-09-04. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. RATATOUILLE I LERGRYTA. En fransk grönsaksgryta, ratatouille, lagad i lergryta är verkligen värd att prövas
Lossa kakan försiktigt från kanterna och skaka formen lätt. DAGENS RECEPT 15-02-24MJUK KOKOSKAKADen här kakan får en god, spännande smak av riven kokos. Från Nya Mästerkocken 1985 1 kaka
DAGENS RECEPT 14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff. Från Nya Mästerkocken 1984 Laga stor sats och frys in en del
DAGENS RECEPT 14-10-07SPANSK RÄKRÄTTDen här spanska räkrätten är "eldig" i smaken eftersom den innehåller både vitlök och rödpeppar. Från Nya Mästerkocken 1985 Servera bröd till och doppa det i det goda spadet som bildas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.