Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
lingon, finhackad dill, persilja ochgräslök till garnering. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Färsen smaksattes med parmesan ochgräslökoch biffarna blev hur saftiga och goda som helst. Vilken fullträff det här blev, jag är så nöjd och glad med hur första veckodagens middag blev
Stek kantarellerna i smör ihop med löken. Blanda ägg, grädde, ost, kryddor ochgräslök. hackad gräslök. Rör ihop majdegen lite snabbt och tryck ut den i en pajform
Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Servera med sallad. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölmixen med fingertopparna till en grynig blandning. Stek svampen på medelvärme i en stekpanna utan fett, tills all vätska kokat in
Sås med färska kantareller som fullständigt smälter i munnen och potatis till det. Fläskfilén ansas, kryddas lätt med örtkryddor och steks så att den precis får stekyta
Det bästa med hösten är de fantastiska kantarellerna. I med persiljan, och voila, klart för upplägg. ) Under tiden kan du steka toastbrödet på båda sidor i en panna med smör (man kan inte förneka att det är gott med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.