DimSum
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg (16-20 plattor)
  • 2 dl mjöl
  • ½ msk majsena
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • 1 ½ msk vatten
  •  
  • Eller
  • 1 ½ msk torrjäst
  • 2 ½ tsk socker
  • 3 msk ljummet vatten
  • 8 1/4 dl vetemjöl
  • 3 dl ljummen mjölk
  •  
  • Fyllningar
  • 500 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • krossade
  • 1 msk osaltat smör
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk socker
  • 2 tsk maizena
  • 2 kycklingfiléer
  • 3 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 200 g skalade räkor
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 400 kycklingfärs
  • 2 salladslökar
  • 1 dl grovhackade vattenkastanjer
  • ½ -1 röd chili
  • 3 cm färsk ingefära
  • ½ kruka färsk koriander
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk sesamolja
  • Salt
  • 100 g grön sparris
  • 100 g rensade räkor eller kräftstjärtar
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • ½ krm sambal oelek
  • 1 tsk fish sauce
  • Ev salt
  • 150 g fläskfärs
  • 1 finstrimlad salladslök
  • 1 finhackad vitlök
  • 2 finstrimlade limeblad (kaffir lime)
  • 1 passionsfrukt
  • ½ tsk sesamolja
  • 1 ½ krm salt
  •  
  • Dippsåser
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk mirin
  • 8 msk soja
  • 4 msk vatten
  • 4 msk sirap
  • 4 msk soja
  • 2 tsk ättika
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk cayenne
  • 2 msk risvinäger
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk hackad gräslök
  • 1 st nypa salt
  • 2 msk fint strimlad purjolök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl risvinäger
  • 3 msk råsocker
  • ½ tsk maizena + 1 tsk vatten
  • 1 röd spansk peppar
  • Lite salt
  • 1 kvist färsk mynta
  • 1 dl soja
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk risvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1-2 tsk chiliflakes eller 1/2-1 röd chilifrukt
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • ½ dl soja av japansk typ
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 ½ msk farinsocker
  • 1-2 krm sambal oelek eller annan stark chilikrydda
  • 1 tsk rostade sesamfrön

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.