Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Ner med alla godsaker i grytan och skjuts in i en kall ugn där det får sköta sej själv
Visserligen för att det är gött att göra sina behov men framförallt för att det hjälpt mig att andats ut jobb och måsten och landa här i semesterlunken
Den frågan eller snarare påståendet fick jag och till viss del stämmer det kanske. Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Det jag saknade på det gamla kortet som brukar vara så roligt att läsa eftersom dethar hänt så mycket på matfronten är den korta inledningen till receptet, det fanns ingen sådan till just det här receptet
Skär smöret i bitar och blanda ner det. 1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
Visst, det är snö och massa minus nu men eftersom vi inte har haft någon ordentlig vinter förrän nu så har i alla fall inte jag hunnit ledsna utan kan ta det ett tag till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.