Jag missade det där med persiljan på toppen. Detta är det som behövs för fyra rejäla portioner. Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig, man blir kvar på jobbet lite för länge eller något barn blir kvar hos en kompis lite längre än man tänkt
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar pådet är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Låt puttra ca 5 min och smaka sedan av med resten av kalvfonden och, om det behövs, salt och vitpeppar. 4-5 st schalottenlökar. Ca 200-250 g färska champinjoner. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak). 6-8 dl vatten
Här kommer recepet pådet koreanska marinerade köttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp. Nu hade vi inte eld här hemma men en bordsgrill och det blir också gott
Men tro mig, det är snart Måndag igen och man är mätt på finmat från helgen. Nu är det Fredag och den "tråkiga" vardagsmaten känns väldigt avlägsen just nu va
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.