Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare. Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Se till att det inte blir bränt. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Det blev perfekt. Man behöver inte smöra grytan utan brödet lossnar av sig självt. Baka bröd i gjutjärnsgryta måste vara det smidigaste brödbaket någonsin
Det har inte heller den där gummiaktiga konsistensen som bröd med fiberhusk brukar ha. Om du har provat vet du vad jag menar…den där konstiga suddgummiaktiga konsistensen
Betygsätt detta. Ja men visst kan man baka gott bröd med bönor. Här kommer mitt recept på en saftig brödlimpa med en blandning av kikärter, vita bönor och kidneybönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.