Vispa äggen med salt ochsötningsmedeloch blanda med hacket och kesellan. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och skrapa ned smeten i en smord ugnssäker form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda i ca 25 minuter och servera kakan lätt avsvalnad med bär
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda i avrunna, hallonochblåbär. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 1 förp frysta hallonochblåbär
Enligt mina gäster så vart det en succé, med andra ord en paj jag kommer att bjuda på vid flera tillfällen under denna sommar och kanske nästa sommar med
Jag tömde frysen på bär vilket innebar hallonochblåbäroch lade till lite persikor, men precis som med den svenska varianten går det nog bra med alla typer av frukt och bär
Kaka medhallon & blåbär. Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner det i äggvispet. Själv gillar jag som bekant inte fluffiga, gräddiga krämer så jag käkade därför kakan utan tillbehör, vilket fungerade alldeles utmärkt det med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.