Gillar denna italienska sallad. 1 vitlöksklyfta krossad1/2 tsk flingsalt1/2 tsk honung1/2 msk vit balsamvinäger1 msk olivoljaKrossa vitlöken och lägg den i en kopp. Låt den dra i flingsalt, honung och balsamvinäger i 20 minuter
MEN jag har hittat ett recept på den ultimata snabba rödvinssåsen som går hem hos alla rödvinssåsfantaster (och även hos våra barn) Om man inget vet så känns det garanterat som att den puttrat länge på spisen
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. )Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl specialSmula jästen i en degbunke
Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
Koka upp olja, vatten, vinäger och socker och slå den heta dressingen över salladen. I denna variant hade jag även i lite rödkål både för smakens- och ögats skull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.