Den årligen återkommande internationella sparrisfestivalen närmar sig med storm steg och denkungliga grönsaken, sparrisen, är den grönsak som får stå i centrum under ett antal intensiva veckor här framöver
Vi testade den för första gången i fredags och vi blev jättenöjda med den direkt. Vi köpte en ny gasolgrill häromdagen eftersom våran gamla kändes sunkig och trasig
Vi har av någon outgrundlig anledning avsagt oss alla behov för reträtt från denna livsstil och påpekar oss själva dagligen med att det är andra än jag som är boven i dramat, vi har, för att säga det ganska milt, blivit mycket goda på att skylla ifrån oss
Ja, det var den helgen det. Helgen gick snabbt som vanligt men vilken helg vi har haft, jätteskönt väder, jobb i trädgården varvat med matlagning och båttur
Går visserligen att köpa färdigt men det går absolut inte att jämföras med den som man gör själv. Det är oerhört nyttigt för magen och har hjälpt många som har besvär med sin mage att få den i en bättre kondition
Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god. Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god
Rör gärna runt grönsakerna efter halva tiden. Egentligen kan man ju använda vilka rotsaker som helst men den här gången blev det dessa ingredienser, lagom till 2-3 portioner
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Pajdeg. 1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.