Gillar denna italienska sallad. 1 vitlöksklyfta krossad1/2 tsk flingsalt1/2 tsk honung1/2 msk vit balsamvinäger1 msk olivoljaKrossa vitlöken och lägg den i en kopp. Låt den dra i flingsalt, honung och balsamvinäger i 20 minuter
Då jag lagade salladen lyckades jag, min fjanttiga yrboll, att TAPPA BORT purjolöken. Det värsta var att Sauli, som snällt hjälpte till att söka denförsvunna purjolöken, tittade i både ugn
Som vi har snott rundor, bläddrat i tidningar och kokböcker, sorterat genom receptmappar både i datorn och i bokhyllan, klickat runt på nätet i febrilt sökande efter den smarriga röran
Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
Koka upp olja, vatten, vinäger och socker och slå den heta dressingen över salladen. I denna variant hade jag även i lite rödkål både för smakens- och ögats skull
Vill du lägg till oliver men vi tyckte salladen var god som den var. Varför inte göra den imorgon. Lägg sedan allt som jag lagt på bilden eller som du själv vill
Strimla salladen, riv eller grovhacka koriandern och myntan och blanda med salladen. Bottna ett stort fat med örtsalladen, fördela köttet med grönsakerna ovanpå och strö till sist rostad lök över allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.