150 g smör, rumstempererat. 1,5 dl florsocker. 0,5 g saffran+ 1 tsk strösocker. 50 g jäst. 1,5 dl strösocker. 0,5 tsk kardemummakärnor, mortlade. 225 g smör, rumstempererat. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Låt jäsa i ca 25 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. 5. 150 g smör. 1,5 dl florsocker. 0,5 g saffran. 50 g jäst. 1,5 dl strösocker. 0,5 tsk kardemummakärnor. 225 g smör, rumstempererat
0,5-1 g saffran. 1,5 dl mjölk. 150 g mjukt smör. 3,5 dl mjöl. 1,5 msk vaniljsocker. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 5. 0,5-1 g saffran. 1,5 dl mjölk. 150 g mjukt smör. 2 ägg 3,5 dl mjöl. 1,5 msk vaniljsocker
50 g mjölkchoklad. 1,5 - 2 dl cornflakes, ta lite åt taget. 125 g kokosfett. 50 g smör. 5. 0,5 dl socker. 125 g rumstempererat smör. 175 g smör. 0,5 dl ljus sirap. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ner alla ingredienser till kolasmeten i en stor kastrull och låt koka i ca 40-50 minuter på svag värme. 5. 150 g mörk choklad. Ställ dem i kylen i ca 5 min så chokladen stelnar och pensla sedan ytterligare ett lager som även det ska stelna i kylen. 5. 1,5 dl sötmandel. 250 g nougat. 150 g mörk choklad. 0,5 tsk malen kanel. 50 g mjölkchoklad. Klä insidan av en form, ca 15*20 cm, med bakplåtspapper. 5. 50 g mjölkchoklad
25 g jäst. 50 g smör, rumsvarmt. 150 g mandelmassa. 50 g smör, kylskåpskallt. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min. 5. Grädda kransen längst ner i ugnen i 30–35 min. 25 g jäst. 150 g mandelmassa. 50 g smör, kylskåpskallt
Frysta tårtor är perfekt att göra och servera, du kan förbereda dem i god tid och ta fram dem 15-30 minuter innan servering. 1 burk hasselnötskräm (ca 350 g). 250 g nougat. 5 dl vispgrädde. Sätt ugnen på 175 grader. 5. Bred moussen över kakan, ställ i frysen i minst 5 timmar. ca 350 g. 250 g nougat. 5 dl vispgrädde
0,5 tsk curry. Stek kikärtorna i rikligt med olja på stark värme i ca 3-5 minuter. 0,5 tsk curry. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
1,5 dl grädde. 250 g mörk choklad 80 %, hackad. 250 g mjölkchoklad 505, hackad. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 5. 5. 2,5 dl grädde. 5 msk kakao. 0,5 tsk salt. 25 g rumstempererat smör. Koka upp och låt koka kraftigt i ca 25 min. Smeten är klar när temperaturen är 125 grader eller smeten kan formas till en kula. 5. 15 droppar pepparmintsolja. 5. 50 g smör. 300 g mörk choklad, minst 50 % kakao. Häll chokladen i en aluminium form, ca 15*20 cm. 5. ca 25 st. 1,5 dl vispgrädde. 0,5 dl strösocker. 50 g smör. 0,5 tsk malen kanel. 5. 1,5 dl grädde. 1 vaniljstång 250 g mörk choklad 80 %, hackad. 250 g mjölkchoklad 505, hackad. 2,5 dl grädde. 5 msk kakao. 0,5 tsk salt. 25 g rumstempererat smör. 15 droppar pepparmintsolja. ca 25 st
1,5 dl vispgrädde. 25 g smör. 250 g mörk choklad, hackad. 3,5 msk sötströ. Jag använder laktosfria och ekologiska produkter när jag bakar, så blir både min mage och naturen lite gladare =) 1,5 dl vispgrädde. 25 g smör. 250 g mörk choklad. 3,5 msk sötströ
400 g torsk1 bit lax1 gul lök, hackadsmör att steka isalt, timjan1 fiskbuljongtärning½ tub mjukost2,5 dl tomat och saffran creme fraise3 dl gräddeca 3 msk vetemjölvit sås. 50 g smör5 dl mjölk3 msk vetemjöl1-2 tsk saltlasagne plattorca 2 dl riven prästostBörja med att steka löken och fisken. Grädda i 200 grader i ca 35 minuter
5 tortillabröd1 burk salsasåsca 300 g köttfärs1 påse tacokrydda1 dl vattensmör att steka iostBörja med att steka köttfärsen i lite smör, blanda i tacokryddmixen och ca 1 dl vatten. Grädda i ca 25 minuter i 225 grader. 5 tortillabröd
75 g smält smör. 0,5 g saffran. 150 g mörk choklad. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. 5. Den här veckan lider jag av extrem tidsbrist, så det får bli ännu ett recept i adventskalendern
2,5 dl mjöl. 1,5 dl ljust muscovadosocker. 1,5 dl strösocker. 150 g smör. Rulla ca 25 bollar som du plattar ut på ett bakplåtspapper på en plåt. 5. 2,5 dl mjöl. 1,5 dl ljust muscovadosocker. 1,5 dl strösocker
0,5 sats picklad rödlök (se recept nedan). Låt sjuda på svag värme i ca 5 min och låt sedan lagen svalna. Ringla över lite honung och grädda dem i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. 5. 0,5 purjolök. 0,5 msk tomatpuré. 0,5 msk kaviar. 5. Lägg på en klick smör och grädda i ugnen i 175 grader i ca 25- 30 min. 50 g smör. 1,5 dl socker. 5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, grädda i ugnen i ca 12 minuter på 175 grader. 0,5 purjolök
ca 50 små (16-20 stora). 175 grader. 50 g mjukt smör, det ska vara "nästan" smält. 250 g kesella. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter de ska vara lite kladdiga i mitten (gör du stora så låt de gräddas i ca 12 minuter). ca 50 små. 175 grader
150 g mandelmassa. 150 g mörk choklad. 150 g mörk choklad. Sätt ugnen på 150 grader. 5. Jag är riktigt svag för biskvier, och har bakat olika sorter flera gånger med lyckat resultat
ca 35 st. 150 g rumstempererat smör. 5 dl mjölk. 50 g jäst. 1,25 dl socker. 1 ägg (eller 250 g kesella). 1,5 l vetemjöl. Grädda i 225 grader i ca 8-10 min. 5 dl mjölk. 50 g jäst. Baka av 250 grader 8-10 min. 250 g mandelmassa. ca 35 st. 150 g rumstempererat smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.