God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda. Salta svålen. Gnid in svålen med salt och var noga med att det kommer ner salt i svålfickorna
Pappa och hans fru bjöd på denna rätten sist jag hälsade på. Så himla gott. Kom på att jag aldrig har gjort det själv, så passade på nu i fredags när jag ändå skulle ha lite gäster
Skulle man nu absolut inte vilja baka det med spiskummin i så blir garanterat brödet lika gott utan det, då blir det en vanligt hederligt dansktrågbröd utan några som helst krusiduller
Härligt mättande lite söt dansktrågbröd. 500500 g vatten300 300 g hel råg200 200 g solrosfrön50 50 g linfrön40 40 g saltDag 2. 500500 g vatten300 300 g mörk sirap300 300 g grovt rågmjöl300 300 g fint rågmjöl300 300 g vetemjöl60 60 g jästhela fröblandningen från dag 1Gör så härMät upp råg, solrosfrön, linfrön och salt i en bunke. Tillsätt sirapen, det fina och det grova rågmjölet, vetemjölet och samma fröblandning som till deg 1. 300 300 g hel råg. 300 300 g grovt rågmjöl. 300 300 g fint rågmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.