Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda. Salta svålen. Gnid in svålen med salt och var noga med att det kommer ner salt i svålfickorna
Pappa och hans fru bjöd på denna rätten sist jag hälsade på. Så himla gott. Kom på att jag aldrig har gjort det själv, så passade på nu i fredags när jag ändå skulle ha lite gäster
Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet. Vi lyckades få till en riktigt hård och knaprig svål som vi blev väldigt nöjda med, att det dessutom var smarrigt gjorde inte middagen sämre precis
Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.