Efter att ha varit sugen på jordgubbstårta sedan nationaldagen smakade det så otroligt gott i helgen då jag äntligen fick mumsa på en tårta med jordgubbar och grädde
På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar och rabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra
Om man köper "dansk fläskstek" så sitter svålen kvar, och så är den oftast skårad redan. dansk fläskstek eller dansk flæskesteg, som man säger i Danmark
Ingredienser Portioner. 1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Tårtan var en ljuvlig skapelse med jordgubbsmousse och lemoncurd, toppad med italiensk maräng. Lägg första delen på tårtfatet och sätt en tårtring eller springformsring (den du bakade tårtbottnen i) och kläm åt så att metallen sluter tätt kring bottnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.