Lägg några russin och skållade mandlar i muggar eller eldfasta glas och ställ åt sidan. Sjud tills glöggen nästan kokar, slå sedan upp i de förberedda muggarna eller glasen
Cheesecake. Blanda ihop smulorna med smöret och fördela kexsmeten i glasen. En av de som jag tycker passar bäst att göra det med är frozen cheesecake med bär
Tag ut steken och skär svålen i ca ½ cm strimlor helt ned till köttet. Ställ steken i mitten av ugnen vid 175 grader i ca 30 minuter. Lägg steken med svålen uppåt i braspannan och ställ in denna i nedersta delen av ugnen, 175 grader och ca 1½ till 2 timmar
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Klä en mindre långpanna, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper. Grädda den i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i ca 5 - 10 minuter innan den skärs i rutor
Jag tror receptet är en variant av ett recept som danska matprofilen Camilla Plum lagat. Ugn, 200°C. Blanda samman alla ingredienser noggrant, gärna i assistent
Detta receptet är en omarbetad version av Camilla Plums äppelkaka där jag har tillsatt kardemumma och vaniljsocker till kaksmeten och strött farinsocker över kakan
Blanda florsocker och lite vatten till en tjock glasyr och spritsa den på bröden. Kavla ut degen till en rektangel, ca 30 x 40 cm, på mjölat bakbord. Kavla försiktigt ut degen till en rektangel igen, ca 2 cm tjock. Kavla ut och vik ihop den ytterligare två gånger och lägg den sedan hopvikt och övertäckt i kylen i ca 15 min. Låt det stå kallt i ca 15 min. Ta ut degen och kavla ut den till en ca 1 cm tjock rektangel. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Ca18 st50 g jäst2 ½ dl mjölk1 ägg1/2 tsk salt2 msk strösocker8–10 dl vetemjöl400 g smör
Rör ned vattenstekspadet och häll på ca ½ dl oatly. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda. Salta svålen. Gnid in svålen med salt och var noga med att det kommer ner salt i svålfickorna
Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn. Låt den stå ca 15 minuter i ugnen. Stick in en kött-termometer i den tjockaste delen av köttet och stek tills termometern visar 75° för kotlett och 85° för skinkstek, ca 1 1/2-2 timmar. Späd med skyn och låt såsen koka ca 5 minuter
Först ut att testa i brödboken blev Dansken. Skulle man nu absolut inte vilja baka det med spiskummin i så blir garanterat brödet lika gott utan det, då blir det en vanligt hederligt danskt rågbröd utan några som helst krusiduller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.