Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad
Heta upp olivolja i en wokpanna. Skiva rödlöken och lägg i woken, låt fräsa en stund. Ha i Sambal och häll i Thai Chili Såsen och pressa i en vitlöksklyfta, låt puttra en stund
Då tar du undan halva marinaden i en skål och serverar till kycklingen sedan som sås. Banka gärna ut kycklingfiléer lite eller dela den i mindre bitar ( om du vill trä på spett sedan)
Rocky road fudge har jag redan skrivit om, så här kommer några recept till. Detta godis åt jag första gången för något år sedan hos min syster och tyckte att det var så himla gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.