Red av grytan med mjölet, rör ut mjölet i lite kallat vatten och rör ner det i grytan, koka upp. Häll på oxbuljong och rödvin, tillsätt lagerblad och malda svartpepparkorn
Nu är det dags att ge sig på en riktig klassiker som nog puttrar i många svenska (och franska) hem. Testa köttet med en sticka för att känna om det är klart
Går bra att använda ett rödvinmed alkohol i också (alkoholen kokar ju bort). Tar inte särskilt lång tid att göra, det är långkoket som tar sin tid, men det sköter sig av sig självt Den franska grytan har egentligen innehåll av svamp också, nämligen champinjoner, men det ville inte jag ha i Dessa lägger man annars i mot slutet, tillsammans med lökarna
Gör så här. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning
Han önskade sig en köttgrytamed ris till huvudrätt och vinnarkladdkakan till efterrätt (det var första gången jag gjorde den sedan SM gick av stapeln i oktober så det var dags nu igen
Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smält matfett i en stekpanna på medelvärme
En fransk grönsaksgryta, ratatouille, lagad i lergryta är verkligen värd att prövas. Eller laga ratatouille i ugnen i en vanlig ugnsform eller en glasform med lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.