Gör så här. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning
Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smält matfett i en stekpanna på medelvärme
Värm en stekpanna, tillsätt smör och bryn grytbitarna på medelvärme tills de får färg runt om. Skala och skiva den gula löken och låt fräsa i stekpannan tillsammans med skivad chilifrukt, tillsätt eventuellt lite smör om det behövs
Älgköttgrytamed Mustapekka ost. Speciellt nu när barnen har lov från skolan, känns det som att jag inte gör mycket annat än slänger och på med kastrullerna dagarna i ända
Tänk på att ha rätt ordentligt med smör, då mjölet suger upp fettet. När löken och nackan fått lite färg lägg tillbaka köttet och slå på vinet, låt det koka tills hälften är kvar, späd sen med vattnet, salta och peppra lite grann
Går bra att använda ett rödvinmed alkohol i också (alkoholen kokar ju bort). Tar inte särskilt lång tid att göra, det är långkoket som tar sin tid, men det sköter sig av sig självt Den franska grytan har egentligen innehåll av svamp också, nämligen champinjoner, men det ville inte jag ha i Dessa lägger man annars i mot slutet, tillsammans med lökarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.