Stek upp fyllningen, i detta fall kycklingfilé kryddad med paprikakrydda och champinjoner - jag steker dom var för sig och låter sig kallna lite i en egen bunke/kastrull
Skiva champinjonerna och stek dem. Dagens middag blev - pasta med bacon- & champinjonsås. Tog max en halvtimme att laga rätten och det är perfekt för mig som har lillan med, maten ska helst gå snabbt att göra
Servera helst med en sallad. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
Kyckling och "jag tar vad som finns hemma till", blev riktigt gott till dagens middag. Det blev en middag med inspiration av vad som fanns i kylen samt utifrån min målsättning inför hösten
lax med quinoa och dillcitronfraiché (enligt Linas matkasse), men barnen är inte så förtjusta i quinoa, så det blev en annan variant på laxen med potatis i stället
Sötpotatis i klyftor och vanlig i halvor bakade i ugnen och smaksatta med salt och chiliflakes, baconlindad kycklingfilé brynt i smör och rapsolja och sedan färdigstekt i ugnen och till detta sås på avokado, turkisk yoghurt, citronsaft, sambal oelek och salt
Kokade bara allt tillsammans, mosade det med en stavmixer och tillsatte sedan salt & peppar. Förresten vilken grym respons jag fick på min matdagbok, blir alltså att forsätta med
Tomatsalladmed lök. Den grekiska kan serveras som ensamrätt med ett gott bröd till, men båda salladerna passar förstås utmärkt att servera till grillade rätter
Sista veckan med halvtid och det ska faktiskt bli kul att gå upp på heltid. Så jag vill ha bra med tid när jag gör det och idag kom vi hem vid kl 14 så då passade jag på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.