Kryddade med sumak- krydda och flingsalt. Gjorde en salladmedfetaost, tomat, lök och basilika. Varva fetaost, tomat, lök, och krydda varje lager med flingsalt och sumak krydda
Just nu gör jag mycket salladermed rödkål i. Servera dem med vispad grädde och färska bär eller sylt. Ikväll blev det sallad på strimlad rödkål, förvällda edamamebönor (så vackert ihop), ruccolasallad och smulad fetaost
Stek upp fyllningen, i detta fall kycklingfilé kryddad med paprikakrydda och champinjoner - jag steker dom var för sig och låter sig kallna lite i en egen bunke/kastrull
Dagensmiddag blev - pasta med bacon- & champinjonsås. Tuva-Li fick lax och couscous till middag idag. Tog max en halvtimme att laga rätten och det är perfekt för mig som har lillan med, maten ska helst gå snabbt att göra
Salladmed jordgubbar, tomater, fetaost och avokadoDet är många av sommarens bär och frukter som passar bra till den feta och krämiga fetaosten, och jordgubben är absolut ett av dem
Hacka tomater och paprika och blanda med spenatblad. Tillsätt potatisen och smula över fetaost. 1 stor sötpotatis1 paket fetaostTomaterFärsk spenatPaprikaOlivoljaSalt & svartpepparGör såhär. Sätt in formen i ugnen i ca 15-20 minuter tills potatisen fått fin färg och är genomstekt. 1 paket fetaost
Stek dem i smör och servera med ris, rostad potatis eller en härlig bulgursallad. Blanda alla ingredienser till en jämn smet, smaka av med salt och peppar
Men den här matiga salladen passar perfekt på middagsbordet på hösten. Fisk -. Ta fram ett stort fat och lägg på mathavre, smula över fetaosten, på med varmrökt regnbåge (eller lax), bladspenat, skivat äpple, rostade nötter, små goda tomater, gurka och lingon
Servera helst med en sallad. Ugnen på 225 grader och skär potatisen i pommesform (underbart med en mandolin. Rör om ca var 5-10e minut. Såsen är om möjligt ännu enklare då man blandar 1 msk citronsaft med 5 msk turkisk yoghurt och en näve hackad persilja, salt och peppar
Passar också på att säga hej till ytterligare en skara nya läsare - ni är varmt välkomna. Här i en finfin kombination medfetaost och mynta som går att förändra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.