Gör så här Skär av ändarna på fikonen och mal ner fikon och aprikoser i köttkvarnen. Vi vill höja ett varningens finger att om du använder en mixer var observant så inte knivarna kör fast i fikonen så att motorn går sönder, det är därför vi använder en köttkvarn
Längst till höger är det chokladcrunch, i mitten har vi dadelbitar, de två bollarna längst till vänster är fikonbollar (kokos/choklad) och bollen längst bort från kameran är tryffel rullad i krossad mandel
Längst till höger är det chokladcrunch, i mitten har vi dadelbitar, de två bollarna längst till vänster är fikonbollar (kokos/choklad) och bollen längst bort från kameran är tryffel rullad i krossad mandel
Mosa noga ner dadlarna så att inga ”dadelbitar” finns kvar. Jag tycker det var så roligt att experimentera med nöt- och mandelfria chokladbollar, att jag tog fram en ny variant
Om du vill ha mindre dadelbitar kan du använda stavmixern. Idag var det momma och små kardemummorna som höll till i köksregionerna, dadelkaka var den färdiga produkten
Rulla/doppa sedan kokos- och dadelbitarna i chokladen. Ännu ett chokladrecept. kan inte låta bli. Jag blev lite sugen på Bounty för några dagar sedan och bestämde mig för att försöka mig på en hemmagjord, lite nyttigare variant
Det blev en sen lucköppning idag men förhoppningsvis värt att vänta på. Dagens lucka innehåller ett vuxengodis som kräver lite pyssel men som uppskattas av mina nära och kära
Nu när hösten är i full gång har jag börjat laga havregröt på morgonen, smarrigast tycker jag att det blir när russin och dadelbitar får ligga och gotta sig i gröten så att de sväller och blir saftiga och goda
Jag slängde ner de kryddoppade dadelbitarna i en stor sil som jag hängt över en skål och så skakade jag av överflödiga kryddor innan jag hällde ned dadlarna i en burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.