Det kan väl inte bli annat än gott, med sådana ingredienser och kryddor. Om du i likhet med mig tycker det räcker fint med att cocosmjölk innehåller cocosnöt och vatten
Inlägget Daalmedrödalinser dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Jag har ett annat recept på daal HÄR. Mustig och kryddig indisk gryta medrödalinser som smakar underbart gott
Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 12 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme). Ta ut plåten, vänd knäcket och grädda ytterligare 5–10 minuter, eller tills knäcket är knaprigt. 0,75 dl torkade rödalinser. 0,75 dl torkade rödalinser 0,5 dl linfrön 1,5 dl pumpakärnor 1,5 msk fiberhusk 0,75 tsk salt 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 2 dl kokande vatten ev flingsalt att strö över
Denna indiska soppa gjord med gröna linser är värmande och mättande. Daal är en av våra favoritgrytor när det gäller vegetariskt, linser är ju en stapelvara i vårt skafferi och daal är ju så otroligt lättlagat och enkelt att variera med innehåll
Tillsätt sedan alla kryddorna och salt och peppar. Men den här gången använde jag fetaost, som Saag Paneer använder indisk färskost, Paneer, och det är nära till fetaost
Tar gärna emot fler recept med valnötter och rödalinser, den perfekta kombon. Har som ovana att höfta med ingredienser, men den kan inte bli misslyckad
Dal Pak och Dhal medrödalinser. Bland annat har denna goda daal avnjutits. Ibland är det bönorna som får dominera här hemma och under andra perioder är det linserna som får regera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.