Jag är en svagis då det kommer till bröd. Vill ni testa så gå in på länken och kolla. Då jag såg att man kan prenumerera på surdeg så blev jag nyfiken direkt och skickade in min prenumeration till
Nu är det bäst att passa på att grilla när det är så härligt väder, det smakar bättre då. En helt otrolig kväll,vi gick inte in för att det var kallt utan för att det var kväll
Nu är det fredag och jag har precis kört hem de små godingarna, de har förgyllt vår tillvaro. Men just nu är det väldigt tyst här hemma, det får bli en tv kväll innan vi somnar
Glutenfri chokladmousse toppad med After Eight-choklad och vispad grädde. Vispa grädden löst, den är lagom när grädden blir toppig när visparna dras upp
Pensla med uppvispat ägg. Pensla bullarna med vatten och grädda i ugnen vid 225° i 10-15 minuter. Jo, man kan baka, först ut blev Dinkelfrallor med musli
Stek lök och vitlök i några minuter, på medelstark värme. I år kom hösten lite väl fort. Nudelsoppa med kyckling4 portioner6 dl kycklingbuljong1 lagerblad1 kycklingfilé (ca 175 g)1 msk olja1 finhackad lök1 vitlöksklyfta, skivad1 palsternacka skuren i tärningar1 stor morot, skuren i tärningar75 g äggnudlar150 g majs1 dl mjölk1 tsk flingsaltnymalen svartpepparKoka upp buljongen i en stor kastrull tillsammans med lagerbladet
Viktväktarna - nu körvi. Inget jobb för mig idag alltså, vilket inte känns bra med tanke på att det är så kort tid kvar för mig på gamla jobbet och jag behöver lämna över en hel del till mina nya kollegor
Eftersom viändå skulle grilla burgare till lunch fick läggen ligga med en stund för att sedan spendera mertiden i gott sällskap i den nyfyndade klarlackade grytan
Men några stående inslag kan man allt hitta, whisky givet, en och annan cognac, kanske en tequila, någon obskyr gin eller rent av en armangnac om man har riktig tur för att inte tala om någon likörflaska som brukar stå och bli dålig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.