Mycket trevlig personal där dessutom. Inte var det särskilt dyrt heller. Tänkte att det kunde vara kul med ett inlägg om maten vi åt på Kreta (Platanias) som lite tips för er som ska dit
Vi använder ett trangiakök att laga varm mat på och oftast blir det röror av något slag eftersom det är enklast att röra ihop alla ingredienser då man bara kan värma ett kärl åt gången
Får inte alla bullar plats ställs de på en plåt med bakplåtspapper. 1vit sirap. 11 30 bitar Ingredienser Citron- och mandelbullar 10 dl + 1/2 dl vetemjöl (600 g) 175 g smör 50 g jäst 2 1/2 dl mjölk (3 %) 1 ägg 1/2 dl vit sirap 1/2 tsk salt Fyllning 250 g mandelmassa 2 citroner, rivet skal 1 citron, pressad saft 125 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl strösocker Glasyr 2 dl florsocker 2 msk pressad citron gul hushållsfärgCitron- och mandelbullar 1
Apropå praliner så måste den mest omtalade pralinen just nu vara trillingnöten, denna underbara chokladbit ska ju nämligen försvinna ur den klassiska chokladasken och därför tänkta jag ta tillfället i akt att visa hur enkelt du kan gör dina egna
När det kommer till fläskfilén så tycker jag att man ska satsa på en ekologisk svensk fläskfilé eftersom det brukar vara stor skillnad mot de som inte är det
Där kompenserades verkligen att vi varken har höst- eller sportlov. Saken med att vara ledig är att det är skönt i början, man hinner göra saker som inte har med skolan att göra och man kan ta igen all stress
Jo, därför att torskfiléerna läcker vätska under sitt alufolie. På landet har vi tack och lov kompost. Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.