Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Grovmald senap, äppleoch purjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmrökt lax - eller då, som i vårt fall, rökt makrill
Tärna äppletoch stek i lite smör till fin yta, dock med tuggmotstånd kvar. Häll av hälften av buljongen (spara den), tillsätt hälften av grädden och mixa blandningen slät med stavmixer
Omelettrulle medröktskinka, pepparrotsost och ruccola. Både omelettrullen och frukostplättarna kommer ifrån “Höst med LCHF” bilagan man kunde köpa med Expressen förra veckan, många bra recept däri
Gör fyllningen genom att hacka skinkanoch blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten. Krydda med färsk persilja, paprikapulver, lökpulver, salladskrydda och pizzakrydda
Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
En fylld, benfri kotlettrad medröktskinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
4 300 g skivad, röktskinka 1/2 purjolök 4 port ris 500 g wokgrönsaker 3 msk olja 2 tsk curry 2 msk färsk riven ingefära salt och peppar 4 ägg Lägg till i inköpslistan
En krämig pasta medskinkaoch gröna ärtor. fräs skinkan lite i en stekpanna och häll över grädde och ost så att det kokar ihop någon minut salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.