Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Kryddtorget . Mortla under tiden ihop 3 st Kryddnejlikor & ca 6 st Svartpepparkorn. Blanda sedan 1 tsk Spiskummin, 1/2 tsk Bockhornsklöver, 1/2 tsk Kanel & 1/2 tsk Paprikapulver. Häll sedan i 1 förpackning Krossade tomater (ca 390g), 2 dl sköljda Röda Linser, 3-4 dl Vatten, 1 Äpple hackat i små bitar, 1-2 tsk Äppelcidervinäger (efter smak) och 2 hackade/skivade Morötter
13 dl linser, röda och torkade. 11 gul lök 2 klyftor vitlök 1 msk ingefära, riven och färsk 1 msk curry, gul och torkad 400 g blomkål (ca 0,5 stort huvud) 500 g potatis 1 l vatten 3 dl linser, röda och torkade 1 grönsaksbuljongstärning 1 msk koriander, frystSkala och hacka lök och vitlök fint. Tillsätt vatten, linser och buljong och låt koka i 15 minuter
Skölj linserna och vänd ner de i vinägretten. Ingredienser för 4 port1 frp Pasta sedani1 burk grön pesto1 burk gröna linser2 st avokado1 st fpk med ärtskottVinägrett2 msk olja½ msk vinäger1 tsk örtsalt2 krm svartpeppar2 pressade vitlöksklyftorGör så här. 1 burk gröna linser
… Och blanda ner kokta gröna linser. Här har jag gjort en stor sats som räcker hela veckan, men receptet har jag anpassat efter en burk färdigkokta linser för att det ska bli enkelt att testa receptet
Komihåg att marinera linserna ordentligt med honungsdressingen. Skölj de kokta linserna ordentligt och blanda ner dem i dressingen tillsammans med finhackad salladslök
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i cirka 2 x 2 centimeter stora tärningar. Fräs lök, vitlök, potatis, senapsfrön och currypasta i olja i en vid panna tills det fått lite färg
Gröna linser med kokosmjölk. Gröna linser i kokosmjölk – Cherupayar curry – Grön linsgryta. Cherupayar curry innehåller gröna linser som kokas tillsammans med ingefära och vitlök och sedan blandas med kryddor och kokosmjölk
Tillsätt sötpotatisbitarna och linserna och rör om. Currygryta med linser och sötpotatis4 portioner1 msk kokosolja2 vitlöksklyftor, rivna eller pressadeca 2 cm färsk ingefära, riven1 tomat, hackad i småbitar1 msk currypulver1/2 tsk starkt paprikapulver1 tsk örtsalt1/2 tsk svartpeppar2 sötpotatisar, tärnade2 dl gröna linser (okokta)7 dl vatten 1 dl krämig kokosmjölk1
I veckan gjorde jag en en god currygryta. Jag utgick från kokboken Jacobs Hälsokök det jag ändrade var att jag stekte med ekologiskt kokosfett (Jacob hade olivolja) och sedan hade jag i mer currypasta
Jag tänkte dela med mig av receptet på den goda gröncurrygrytan och så ska jag ta mig lite rester. På kvällen igår lagade vi GOD middag (svårt att få till bra bilder när det är dåligt ljus dock) och åkte vid 22-tiden bort till Johan då han skulle ha lite födelsedagsfest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.