Blanda snabbt ihop alla ingredienser i en matberedare med kniven monterad. Det går också bra att nypa ihop degen med fingrarna, se bara till att inte arbeta den för mycket, då riskerar kakorna att bli sega istället för frasiga
Hemgjorda tilltugg Lite salta snacks som tilltugg kan vara gott ibland. Mina Ostsnacks såg dagens ljus i fredags, när jag var bjuden på ett glas vin hos en god Vän
Mina vänner hade också med sig en burk ostkex som de brukar baka efter mitt recept. Ostkex med mandel. Tomten njuter av adventsbrunch och ostkex… 2 dl riven ost
Ostkex smakar gott till ett glas bubbel. Ostkex ca 50 stycken. Jag har använt mig av västerbottenost i det här receptet men det går också bra att använda andra smakrika ostar som en lagrad svecia eller varför inte Boxholms chiliost
Rör ihop ingredienserna och forma degen till en rulle som du kan skära i tunna skivor (1/2 cm). Du kan också göra små bollar som du plattar till med en gaffel
Ostkex. Servera de nygräddade ostkexen tillsammans med rödlökskompott, ost och physalis. Låt sockret smälta utan omrörning, först 2 minuter på hög värme och därefter på medelhög värme. Ostkex (ca 20 st kex)
I vilket fall som helst så stannade vi på vägen till strandorten på Cranks och åt en toppenlunch. Cranks har varit en banbrytande vegetarisk restaurang i London, de finns inte i London längre så det var otroligt roligt att få äta deras goda mat
När man ska ha lite olika tilltugg som förrätt eller till lite drink-mingel tycker jag det är rätt smart att använda ostkex som botten och sedan lägga på lite godsaker ovanpå
Rör tills jästen löst upp sig. Cranks bullar 6 bullar 1½ dl filmjölk 3% 25 g jäst ½ tsk salt 1/4 dl rapsolja ½ dl rågflingor Ca 3½ dl grahamsmjöl 1. Värm filmjölken till fingervarmt (37 grader), blanda sedan filen med jästen. 25 g jäst
Bästa och enklaste kexen att slänga ihop när man vill ge något lite mer personligt än en flaska vin eller varför inte servera till ett glas mousserande istället för en komplicerad förrätt
Ostkex. Receptet till dessa fördrinkstilltugg fick vi av en viss fru N. för ett antal år sedan. Fortfarande är de vansinnigt goda, varför vi bakar dem mellan varven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.