Jag såg därför till att beställa en crepe med dragon. Lägg på riven ost, fräst spenatoch hackad tomat på crepen i pannan, vik ihop, stek så osten hinner smälta lite
Jag hade totalt glömt bort hur gott det är medCrêpes. Jag åt en vegetarisk buffé för någon dag sedan och där fanns goda vegetariska crêpes som var grymt goda
Jag gräddade bara ena sidan och lade på ost direkt i stekpannan, tills den smälte och lade sedan på den frästa spenaten/svampenoch toppade med lite tomat och pressade citron över
Fördela hälften av osten på fyllningen, och strö resterande ost över crepesen. Crepes kan man fylla med allsköns härligheter, både med söta och salta fyllningar
Crêpesmedostoch svampfyllning. Den går att äta redan nu men jag hade på lite extra ost att gratinera medoch här väljer man den ost man gillar bäst, jag tog en comté, som också är min favoritost
Crepes är ingenting jag gör särskilt ofta men min mamma pratade om ett recept hon sett på teven där de gjorde crepes med skinka, spenatochost (bland annat)
Servera gärna med en fräsch sallad ochfärskost, t ex Keso funkar. Vispa "smeten" ordentligt med t ex en ballongvisp så den blir jämn o fin utan några Crème Fraiche-klumpar
Just den här pajvarianten är svår att göra helt mjölkfri, men du kan naturligtvis ta någon alternativ yoghurt, crème fraiche eller grädde, och själv smaksätta med saffran och lite tomatpuré
Gratängen är en sån där som kan passa både fest och vardags, bara anpassa mängd på sås, kyckling ochspenat efter spisande, använd den grädde du föredrar och likadant medosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.