Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Denna kylväska var sprängfull av kylklampar och makrillfiléer, såväl färska sådana som rökta
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. Hetta olja i en stekpanna, pensla filéerna med rökarom, salta och peppra och stek krispiga på båda sidor
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Hacka hasselnötterna och blanda med vinägern och oljan. Sallad av rökt makrill, ägg, salladslök, västerbottensost och hasselnötsvinägrettVårsmaker i en lättlagad och läcker sallad
SMÖRREBRÖD MEDRÖKT MAKRILL, ÄGG, RÖDBETOR OCH PEPPARROTSKRÄM. Kung Markattas Solrosbröd är ett saftigt fullkornsbröd som passar fint att bygga en matig smörgås med
Servera med brödet och vattenkrassen. Ta bort skinnet från makrillen och dela den i bitar. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till en slät röra
Rökt makrill serverar jag gärna med färska rödbetor och pepparrot. En fördel medrökt fisk är att den smakar mycket så du behöver inte lika många gram/person som när du köper färsk fisk
Blanda samman majonnäs, kesella, rödlök och dill, smaka av med pepparrot och citron. För vi kan ju inte sitta på goda tips utan att dela med oss till er, hur skulle det sett ut
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.