Den här gången har vi provat Pellegrino Artusis recept på fritterade kronärtskockor. Det är inte godaste sättet att laga kronärtskockor, tycker vi, men är man kronärtskocksfantast så kan det vara värt att prova ändå
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Condividi. Carciofi saltati in padella. Difficoltà. Carciofi saltati in padella. Nel frattempo in un mixer preparate la muosse mettendo lo stracchino, il prosciutto, lo spicchio d’aglio, un pizzico di sale ed una spolverata di pepe nero
Häll i resten av ingredienserna och låt koka i ca 10 minuter. När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Gör inte munkarna alltför stora, då har de svårt att bli färdiga i oljan. Mina munkar fyllde jag med vaniljkräm – välj själv om du vill använda en färdig kräm eller om du gör en egen
Blanda alla ingredienser som tillhör mjölblandningen. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader
Blanda alla ingredinserna och ge ett snabbt uppkok för att tjockna lite. Friterad kyckling är verkligen en favorit såväl hos vuxna som hos barn och så otroligt gott med den sötsura såsen till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.