Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela löken, skrubba rotfrukterna. Dela rotfrukterna i grova bitar. Lägg rotfrukterna och löken i en ugnsform, ringla över honung och olivolja, salta och peppra
) Men när jag tänker efter så har min pappa uppfostrat mig med engelska nypor när det kommer till något överdriven artighet, samtidigt som mamma och mormor med finska bastu-skills
Ca 0,5-1 tsk gurkmeja (justera mängd efter smak). Ca 2 msk lime- eller citronsaft 4 portioner fish and chips. Ca 0,5-1 tsk gurkmeja (justera mängd efter smak). Ca 2 msk lime- eller citronsaft
Skär torsken i 1½-2cm tjocka skivor, blanda saltet och pepparn i mjölet. Man kan väl säga att Fish´n chips är Englands nationalrätt, det kan man väl förstå eftersom det är sanslöst gott samt otroligt enkelt att göra
Jag hoppas ni har haft en skön helg. Min har varit bra. Jag har haft en lugn och skön helg med lite bakning, städning, varit hos föräldrarna och tränat med PT
1 l raps- eller majsolja. Gör först i ordning det som ska ätas till fisken, remouladsås, skala och skär potatisen i jämna avlånga bitar, 4-5 cm långa och knappt 1 cm tjocka, lägg sedan i kallt vatten och låt ligga 10-15 min. 1 l raps- eller majsolja
Curry- och äppelmajonnäs. Curry- och äppelmajonnäs. Servera med curry- och äppelmajonnäsen samt citron. Fish’n’chips med curry och äppelmajonnäsIstället för citron är det gott att servera maltvinäger till och ringla över vid servering
Riktig pub-mat ,fast hemma. Tidigare publicerad på gamla bloggen 2011-05-25. Jag har ingen fritös så jag friterade i en vanlig kastrull, använde dock en digital termometer för att ha koll på temperaturen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.