Den här salladen blir väldigt god i all enkelhet. Jag tycker det blir bäst om man använder sig av japansk soja, som är tunnare och saltare än den mer trögflytande kinesiska sojan
Toppa med nötterna, oljan, citronsaften och saltet. med en osthyvel eller skiva tunt med en kniv. Inspirerade av min frus resa till Berlin där hon åt något liknande och har tjatat om det sedan dess
Skär ost ochfikon i fina skivor och lägg upp på ett fat tillsammans med basilikablad. färska fikon. Strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar och ringla på en god jungfruolivolja
Men om nu värmen kommer åter blir vi alltmer angelägna om att äta sval mat, till skillnad från tröstmatens risotto jag bloggade om nyss, och då är denna enkla saftiga sallad god till lunch, mellanmål eller tillbehör till det grillade
Blanda väl och smaka avmed salt och peppar. Passar perfekt till en grillad kyckling tillsammans med en kall sås gjord på örter, crème fraiche, majonnäs och en liten klick dijonsenap
Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm salladochfikon. Med en rätt så tom plånbok (som jag längtar till lönen på måndag) gick jag förbi affären på vägen hem för att hitta något gott till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.