Coconut cupcakes
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 ,25 dl mjölk, 3%
  • 10 ,5 msk vitvinsvinäger
  • 13 dl vetemjöl
  • 10 ,5 msk vaniljsocker
  • 10 ,5 tsk salt
  • 10 ,5 tsk bakpulver
  • 10 ,25 tsk bikarbonat
  • 1170 g rumstempererat osaltat smör
  • 12 dl strösocker
  • 13 ägg
  • 1200 g kokosflingor
  • 1300 g färskost (cream cheese)
  • 150 g rumstempererat osaltat smör
  • 14 dl florsocker
  • 11 msk vaniljsocker
  • 12 msk malibulikör
  • 1100 g kokosflingor att strö över ev. färgat strösselSmåmuffins: Sätt ugnen på 160 grader. Blanda samman mjölk och vinäger i en liten skål. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke. Blanda ner 1 ägg i taget i smörblandningen. Rör ner de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar. Tillsätt kokosflingorna och blanda tills det blir en slät smet. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till 3⁄4 med smet och grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Känn med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
  • 1 Frosting: Vispa färskost och smör fluffigt i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på maxhastighet tills det har blivit en krämig och fin frosting. Blanda eventuellt ner likören. Spritsa på frosting på varje cupcake och strö sedan över kokosflingor och strössel. Vill du göra stora cupcakes så räcker smeten till 13-14 st och då gräddar du de i 19-20 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.