Cobbsallad med kyckling, bacon och blåmögelost
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 1 smakneutral olja för stekning
  • 14 st ägg
  • 11 pkt bacon
  • 1200 g körsbärstomater
  • 12 st hjärtsallad
  • 12 st avokado
  • 1100 g halvfast blåmögelost
  • 11 st knippe gräslök
  • 1 salt och peppar
  • 11 dl olivolja
  • 10.33 dl vitvinsvinäger
  • 12 tsk dijonsenap
  • 12 tsk honung
  • 14 st kycklingbröstfiléer smakneutral olja för stekning 4 st ägg 1 pkt bacon 200 g körsbärstomater 2 st hjärtsallad 2 st avokado 100 g halvfast blåmögelost 1 st knippe gräslök salt och peppar Vinägrett 1 dl olivolja 0.33 dl vitvinsvinäger 2 tsk dijonsenap 2 tsk honung salt och pepparBryn kycklingfiléerna i olja i en panna på hög värme, sänk värmen och fortsätt steka tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och låt svalna. Skär dem sedan i grova kuber.
  • 1 Koka äggen i cirka 8 minuter och låt dem svalna. Skala dem och skär i fjärdedelar.
  • 1 Stek bacon knaprig i torr panna, låt droppa av på smörpapper och skär i mindre bitar.
  • 1 Halvera tomaterna, plocka salladen grovt och skär avokadon i tärningar. Smula ner osten och skär gräslöken.
  • 1 Vispa ihop olivolja, vinäger, senap och honung i en skål och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Servera salladen på ett fat eller i en stor skål och fördela de olika påläggen på den. Ringla vinägretten över och garnera till sist med gräslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.